Löysitkö etsimäsi

UEFA CFM -koulutus


Suomessa järjestetään vuosina 2017-2018 UEFA CFM -koulutus toista kertaa. Edellisen kerran Suomi on järjestänyt koulutuksen vuosina 2013-2014, jolloin koulutukseen osallistui 25 päätoimista jalkapallotoimijaa Suomesta sekä 10 muista pohjoismaista.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä UEFA:n, Lausannen yliopiston ja Eerikkilän Urheiluopiston kanssa. CFM koostuu monimuoto-opiskelusta: kolmesta lähijaksosta ja niiden välillä suoritettavista välitehtävistä.

Koulutukseen valitaan hakemusten perusteella enintään 25 päätoimista seurojen, piirien, liiton tai jalkapalloa lähellä olevien sidosryhmien palveluksessa olevaa henkilöä. Suomesta valittavien osanottajien lisäksi mukaan valitaan yhteensä 10 osallistujaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Färsaarilta ja Virosta.

Koulutus on suunnattu liitossa, piireissä ja seuroissa työskenteleville henkilöille, mutta se soveltuu myös muille jalkapallo-organisaatioissa (esimerkiksi Pelaajayhdistys, valmennuskeskukset, Eerikkilän urheiluopisto) työskenteleville henkilöille. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Koulutuksen arvo on n. 3000 euroa/osallistuja, joka rahoitetaan pääosin Palloliiton ja Euroopan Jalkapalloliitto, UEFA: n toimesta. Koulutuksen omavastuuhinta on 500€/osallistuja ja jalkapalloseurojen laatujärjestelmässä mukana oleville seuroille 250€/osallistuja. Hinta sisältää koulutuksen kokonaisuudessaan sekä täysylläpidon Eerikkilässä lähijaksojen aikana. Matkakulut lähijaksoille maksaa osallistujat tai heidän taustaorganisaationsa.

Kokemuksia koulutuksesta

Tutkinnon vuosina 2013-2014 suorittanut FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen totesi UEFA CFM:stä seuraavaa:

”Kyllä tämä leventää perspektiiviä ja opettaa ymmärtämään monia asioita. Jalkapallojohtajalle suositeltava koulutus ja kaikille päätoimisille toimijoille, jotka haluavat itseään ja seuraa kehittää”.

Myös tutkinnon suorittaneet HJK Oy:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen- Mannila, Raision Futiksen toiminnanjohtaja Leena Allen ja KaaPo:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos suosittelevat koulutusta kaikille osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille ja jalkapallossa päätoimisesti työskenteleville.


Haku


Hakuaika päättyi 30.9.2017.

Koulutuksen aikataulu

Koulutuksen lähijaksojen ajankohdat:
Lähijakso 1: 30.11.-1.12.2017
Lähijakso 2: 27-28.3.2018
Lähijakso 3: 15-17.8.2018

Lisätietoja

Apulaispääsihteeri Timo Huttunen (040 8235270 tai timo.huttunen@palloliitto.fi) ja kehityspäällikkö Henri Alho (GSM 040 840 6977 tai henri.alho@palloliitto.fi).

Lisätietoja koulutuksesta UEFA:n sivuilla.


Jaa: